Update coronavirus: reguliere kinderopvang en scholen sluiten, opvang blijft open voor ouders in vitale beroepen

Zondag 15 maart heeft de overheid verscherpte maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan. Van 16 maart tot en met 6 april blijven zowel scholen als reguliere kinderopvang gesloten.

Voor ouders die beiden werken in maatschappelijk  vitale/ cruciale beroepen is het echter noodzakelijk dat kinderopvang beschikbaar blijft. Voor deze ouders geldt een noodscenario en wordt wel de gebruikelijke opvang aangeboden. KDV overdag, BSO in de middag en gewoon ophalen bij scholen (scholen bieden zelf onder schooltijd opvang aan). De eerstkomende twee dagen kunnen zij hun kind(eren) op de vaste dagen naar de vaste locatie brengen, mits zij geen last hebben van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
De richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid zijn leidend voor ons. De aangescherpte maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid.Het kabinet roept ouders op om voor nu alles te laten zoals het is, dus contracten in stand te houden en facturen gewoon te betalen.

We hopen op jullie begrip in deze uitzonderlijke situatie, in het belang van onze volksgezondheid.

Liefde en grenzen maken van kinderen mooie mensen