Peuterdomein Europa : Peuterspeelzaal

Peuters kunnen niet wachten om de wereld te ontdekken! Help uw peuter bij dit avontuur en geef uw kindje op voor Peuterdomein Europa. Het peuterdomein van Daltonbasisschool Europa is een prachtige plek voor peuters die met andere kinderen willen spelen, willen groeien en bijna naar de basisschool gaan.

DALTON: ZELFSTANDIGHEID EN SAMEN WERKEN

Op de openbare Daltonschool Europa krijgen de kinderen Daltononderwijs. Dit is een vernieuwingsgezinde vorm van onderwijs, ontwikkeld door de Amerikaanse Helen Parkhurst. In het Daltononderwijs zijn drie dingen belangrijk:

  1. samenwerken met andere kinderen
  2. de grenzen van vrijheid (respect voor anderen)
  3. zelfstandigheid, zelf denken en oplossingen bedenken

Peuterdomein Europa is een integraal samenwerkingsverband tussen Daltonschool Europa en Kinderdomein. We stimuleren de kinderen om zelf te denken, om elkaar te helpen en om respect voor andere kindjes te hebben. Zo zijn ze goed voorbereid op het Daltononderwijs op de basisschool en zal de overgang naar groep 1 soepel verlopen.

OPENBARE DALTONSCHOOL EUROPA

Basisschool Europa is een middelgrote school met kleine klassen en een gezellige, gemoedelijke sfeer. Leraren kennen hun leerlingen en hebben persoonlijke aandacht voor elke leerling. Op de school werken enthousiaste professionals die plezier hebben in het geven van kwalitatief hoogwaardig onderwijs. De school heeft een Daltonlicentie, die elk jaar wordt gecontroleerd.

INSPECTIERAPPORT VAN DE LOCATIE

In opdracht van de gemeente voert de GGD inspectieonderzoeken uit, waarbij zij beoordeelt of aan de gestelde eisen wordt voldaan. U vindt dit rapport door te klikken op het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) nummer aan de rechterkant op deze pagina.

Liefde en grenzen maken van kinderen mooie mensen